Drømmejobben

IMG_4270
Skal du ha en jobb som ikke sliter deg ut, må du trives i jobben. Hvis hodet ditt jobber 3-5 ganger mer med dagens inntrykk, fugerer ikke en normal 100% jobb slik at du går hjem og fortsetter med dagens gjøremål. Da er du utslitt og har ikke kapasitet til matlaging, barn, lekser og husarbeid. Eller?

Derfor må du ha drømmejobben. Den jobben som gjør at det ikke føles som jobb. Men hvordan finner du den?

Som regel ikke ved å lete i hukommelsen din etter arbeidsplasser som har virket interessante, med mindre du har hatt slike.  Du må lete i følelsene dine. Ikke etter arbeidsoppgaver,  etter aktiviteter som har gitt deg glede. Hva liker du å gjøre på? Hva får deg til å miste begrep om tid og sted, og gjør deg så oppslukt at du ikke klarer å løsrive deg? Det er her du må lete. Det er lov.

Hvordan finner du ut hva det er for noe? Ved å huske tilbake i tid, gjerne helt tilbake til barndommen. Hvilke følelser fikk du? Hvordan kan du få dem tilbake? Hva må du lære for å få det til igjen?

Enten det har med fysisk aktivitet å gjøre, eller kreativitet, eller å hjelpe mennesker eller hva det var, må du tenke hvordan du kan få til å gjøre dette på dine premisser.

Veldig mange høysensitive bør skape sin egen jobb, fordi de trenger å jobbe på egne premisser. Det kan ta lang tid å våge, men i så fall er det bare å ta den tiden, og gå i riktig retning mens man venter. Hvordan kan du få det rette nettverket? Hvordan kan du gjøre de oppgavene du brenner for, om enn i mindre målestokk?

Om du ser Soria Moria i det fjerne, spiller det ikke noen rolle hvordan du kommer deg dit. Det blir i alle fall mye lettere å gå når du har drømmemålet!

2 tanker om “Drømmejobben”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kunnskap gjør sterk

%d bloggere like this: