Hva er høysensitivitet?

IMG_1138Til alle tider har det fantes høysensitive mennesker og høysensitive dyr. Men det var Elaine Aron, PhD, som begynte å forske på karaktertrekket. Lite ante hun hvilken nerve hun skulle treffe. Rundt om i verden har mennesker som tidligere kun har følt seg annerledes, opplevd at «hun skriver jo om meg». Og best av alt er at kunnskapen i seg selv har hjulpet mange til et bedre liv.

Høysensitivitet dreier seg om et mer mottakelig sanseapparat og en hjerne som beabeider inntrykkene 3 – 5 ganger mer enn det som er tilfelle hos andre. Det forekommer hos de fleste dyr, og er en nødvendighet for at arten skal kunne overleve. Mye forskning er gjort for å finne ut hvordan trekket arter seg under ulike omstendigheter, og funnene viser at det er viktig å ta dette på alvor.

Kort fortalt vil et høysensitivt menneske  bli overstimulert på et langt tidligere tidspunkt enn andre. Overstimulering betyr at de gode egenskapene en høysensitiv person i realiteten har, blir slått av. De fungerer ikke. Derfor er det viktig at man lærer seg teknikker for å beholde balansen. En smule angst og depresjon er normalt, men for at det skal være levelig må man ha tilgang til de positive sidene ved høysensitivitet.

I undergruppen av denne siden tar vi opp ulike temaer som har med høysensitivitet å gjøre – fordi det har så veldig forskjellige utslag.

2 tanker om “Hva er høysensitivitet?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kunnskap gjør sterk

%d bloggere like this: