Psykisk helse

IMG_6679Vi har en fysisk helse og en psykisk helse. Kort sagt har vi helse. Det er heldigvis en trend i retning av å se de to i sammenheng, så vi ikke skiller psykisk fra fysisk. Men vi behandler de to forskjellig, okke som.

Fysisk helse er noe alle har. Den kan være god, den kan være dårlig, den kan være noe midt imellom. En god fysisk helse dreier seg om å spise sunt og trene regelmessig. Dårlig fysisk helse kan fikses med bedre kosthold, mer trening, men også medisin og operasjon.

Psykisk helse har en tendens til å bli forbundet med sykdom. Men vel så viktig som å behandle angst og depresjon med medikamenter, er å beholde en god psykisk helse. Det gjør vi ved å bruke oss selv på best mulig måte. Akkurat som fysikken. Siden psykiske sykdommer er økende i vårt samfunn, er det viktig å jobbe med å beholde en god psykisk helse.

Siden høysensitivitet dreier seg om å leve med følelsene først, snakker vi mye om psykisk helse. Når følelsene får seg en støkk, er det psykisk. Når følelsene har det godt, er det også psykisk, men det får altfor lite fokus. Det viktigste av alt er jo å ha det bra, for egen og for samfunnets del. Derfor er et fokus på psykisk ikke bare viktig, men avgjørende for et godt samfunn.

Det betyr for din del at du må kjenne deg selv godt nok til å vite hva som gjør deg godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kunnskap gjør sterk

%d bloggere like this: